Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на резервоар.Как?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Казаното от myato e aбсолютно правилно...
    И все пак това за чупенето на оребренията опитно ли беше доказано или..? Защото поне от това, което съм виждал, пластмасата е нещо като ABS, тоест няма как да се счупи "като солета", а пък въпросната скоба просто натиска на две места едновременно вместо на едно (така, че ако е чак толко трошливо и с нея ще се счупи). Може би и с някакъв свален ангренаж да стане "културно" ако имаш под ръка...

А това, че някой някъде ти е показал помпа, пълна с тиня и аз го вярвам, вярвам и на тези, които казват, че са си ги почистили и е било зле положението, но нямам идея въпросните хора, а и тези, които са карали колата няколкостотин хиляди километра преди тях точно от кой варел/туба/друго са сипвали "нафта" и какво са и "добавяли"... Аз се чудя дали на кола, на която течността и влиза само през пистолет с емблема на известна верига бензиностанции и отвреме-навреме и се сипва добавка, която се продава на бензиностанция и на кутията и пише, че е добавка (а не горяло масло, хидравлична течност, маргарин, керосин, препечени филиики, лЕП и сол и т.н.), дали положението е същото...

Comment

С ангренаж не става (тествано), с двете отверки и двата чука става, но ушенцата се изронват по-малко по-малко с всеки удар. На края като си купих скобата толкова лесно и удобно не е било никога. Скобата хваща на 3 места
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

П.С Lordliness ми дължи кафе и кола
        Андро, какви кафета, какви коли, какви 5 лева .Ти каза, че са ти правили диагностика и не е имало записани грешки, което автоматично изключва всички датчици по колата( иначе веднага щях да ти кажа - датчик колянов вал )Обаче познах, че не е проблема в мръсен резервоар :Р
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          П.С Lordliness ми дължи кафе и кола
          Андро, какви кафета, какви коли, какви 5 лева .Ти каза, че са ти правили диагностика и не е имало записани грешки, което автоматично изключва всички датчици по колата( иначе веднага щях да ти кажа - датчик колянов вал )Обаче познах, че не е проблема в мръсен резервоар :Р
          Така ми казаха от сервиза, така написах и тук. А то какво се оказа- цели 4 грешки.

П.С Айде от мен са и кафетата и колите
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Ееее

Лорде, виж какво си писал:

"Мисля че имаш боклуци в другата помпа, горивния ти филтър се разпада и вкарва в помпата влакна, залагам кафе и кола."

Къде ти е лордовата чест???

То и аз бая глупости изписах по темата, ма поне не съм се обзалагал.

Сега заслужаваш Андро да извади всички боклуци и влакна и да ти ги сипе в ракията!

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
              Разбрах те. Не бях влизал уикенда и не съм ти видял поста. Тая вечер ще жертвам колана и ще видя какво ще стане. И снимки ще има. Но няма да насилвам работата при положение, че работи нормално и не дава ядове.
              За пореден път се убеждавам, че тези коли се ремонтират с лап-топ, а не с друго.
              Има го този момент за ремонта.Аз постоянно си развозвам нотбука с кабела.И вчера, ката се додрусах до морето забърсах грешка от потенциометъра на газта, на като имаш предвид, че за втори път ми пада плафона на главата, след минаване през дупка, това си е бял кахър.По така наречената магистрала, преди Варна, имах чувството, че пътувам върху камък, хвърлен да прави "жабки".

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Ееее

"Мисля че имаш боклуци в другата помпа, горивния ти филтър се разпада и вкарва в помпата влакна, залагам кафе и кола."

Сега заслужаваш Андро да извади всички боклуци и влакна и да ти ги сипе в ракията!
              Сакън.Не посягайте на най-милото на Българина.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ей заради такива пътища си купих джипка преди две седмици и честно казано го направих от зор,даже тема има по въпроса....Иначе трябва да ви кажа че като нашия форум, трудно може да намери човек,да не се впускам сега в подробности за други форуми че чак настръхвам.

Comment

По нашите европейски пътища ако минеш само с плафона е добре, дано не падат други неща.
                  166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Ееее

Аз не пия, може да ги сипе, може да бодне и датчика на коляновия вал като чадърче .А това с разпадащия се филтър е реална ситуация, така, че внимавайте с филтрите.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщение
                      Ей заради такива пътища си купих джипка преди две седмици и честно казано го направих от зор,даже тема има по въпроса....Иначе трябва да ви кажа че като нашия форум, трудно може да намери човек,да не се впускам сега в подробности за други форуми че чак настръхвам.
                      Леле комшо, ако Ловешките пътища са те накарали да си купиш джип, за Плевенските ще трябва да си купя луноход.

Първоначално публикувано от trop4i Покажи съобщение
                      По нашите европейски пътища ако минеш само с плафона е добре, дано не падат други неща.
                      Тъй де.И аз това казвам.
                      То с тези "магистрали" си е бял кахър да те тресне плафона в канчето само два пъти за един месец, а всички части да останат закачени по колата и тя да е на пътя.Честно, направо се чудя, че някоя копка не ме хвърли в шанеца или не ме залупи на капак.
                      Вече почвам да карам като 100 годишна бабичка, но се съмнявам дали и това ще помогне.
                      Дано поне Господ ни пази, щото въпреки че си изблещих зъркелите, поне в 20% от "клопките" попаднах.В Бяла най-големите дупки бяха пред портала на пътното и след като ми изхлопа ченето за пореден път и спрях да видя, всички части ли са още с мен се засилих да поздравя майките им, но беше неделя.
                      Last edited by myato; d.m.y г., 22:29.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

[QUOTE=myato;1107758]Леле комшо, ако Ловешките пътища са те накарали да си купиш джип, за Плевенските ще трябва да си купя луноход.

А бе то случката стана баш на "царския път" в Гурково малко преди "Хаинбоаз",ама и до сега жената бълнува че ако не била алфата а някоя по лека колица сме щели да огледаме нощния небосвод без да си извиваме вратовете ей тъй както сме си били седнали на седалките...
                        А за Плевенските пътища съм на ясно и си много прав за лунохода.

Comment

166

Колеги,аз имах този проблем на 156-та 1.9 като тръснеше в дупка и колата изгасне и трябва да изчакам 2-3мин.след което пали и никакъв проблем,до следващата дупка.Отидох в БОШ сервиз и ми казаха,това се случва често на дизели защото дизела е мръсен и ми казаха има филтър който е или между ел.помпата и нагнетателната,или между нагн.помпа и рейката неможах точно да разбера,но там имало филтър който се запушва,почистиха го и до там беше с проблема.Успех.
                          Алфа Ромео 159

Comment

Да повъзобновя малко темата Имам леки колебания отвреме навреме в оборотите на мотора Искам да си почистя резервоара за да отпадне и тази причина Слагал съм уж добра нафта но колата не я имам от нова така че какво е ставало преди мен незнам Та ако някой е извършвал тази операция ще съм благодарен да сподели особенности От темата разбрах за трудното развиване на пластмасовият фланец Целта ми е да сваля резервоара и да го почистя заедно с цедки и чаркалаци които са в резервоара Благодаря предварително
                            ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

да аз съм извършвал тази операция свали двата маркуча и буксата които влизат в помпата и след това от долу свали маркуча през които се сипва нафта в резервоара тои е един дебел ще го видиш от долу
                              и тогава има 2 шини които държът резервоара като ги развиеш тои пада.А за помпата аз я развивам със много тъпа отверка и чук пробваи и със скоба за филтри но при свален резервоар става не е трудна тази операция на дъното на резервоара се събира нещо лигаво и влиза и в помпата успех
                              Last edited by Marin74; d.m.y г., 13:45.

Comment

Мерси Скоро мисля да надникна какво става в резервоара
                                ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Working...
                                X